Landet utan kvinnor

I lördags satt jag och hade en trist och tragisk hemmakväll i pyjamas med absolut inget att göra förutom att dumglo på TV:n. Efter att ha kollat på Moulin Rouge, Postkodmiljonären, Jakten på Julia och Brottskod försvunnen verkade tablån erbjuda ungefär lika många vattenhål som den torraste öken. På ettan visades Du levande av Roy Andersson, en film som jag nyligen sett. På fyran var det väder och sedan en massa skitserier. På tvåan skulle en film visas som hette Landet utan kvinnor. Hmmm tänkte jag, det kanske kan vara intressant.

Landet utan kvinnor är en indisk film. Den problematiserar hur livet skulle se ut om man fortsätter nedvärdera det kvinnliga könet genom att tvinga till abort om det är en flicka eller dränka spädbarnet strax efter födsel. I filmen visades en by som i princip bestod av enbart män. Alla ville gifta sig men ingenstans fanns det någon flicka/kvinna att uppbringa. För att tillfredsställa sina behov tittade männen på porrfilm tillsammans. En man blev så överväldigad att han var tvungen att gå ut i ladugår'n - stackars kossa är allt jag har att säga där.
En man var överlycklig för han skulle äntligen få gifta sig. Hans pappa hade hittade en flicka i grannbyn. Dock visar det sig på bröllopet att det är en pojke utklädd till flicka för att föräldrarna behövde pengarna som de fick i hemgift. Inget "och så levde de lyckliga i alla sina dagar" där inte!
Men så hittar prästen faktiskt en flicka och han berättar det för en av sina närmaste vänner som desperat har sökt en kvinna till i alla fall sin äldsta son. Flickans pappa går med på att låta flickan gifta sig mot en summa pengar. Men pappan vill inte att hon ska gifta sig med den äldste för att denne son ser så läskig ut. Däremot går det bra med den yngste. Fast det gillar ju inte pappan med sönerna. Den äldsta sonen måste bli gift först. Så sönernas pappa ser inget annat val än att låta alla fem sönerna gifta sig med den stackars flickan. Och som sönernas tack får även pappan låna henne ibland. Direkt efter bröllopet börjar sönerna att dela in veckodagarna så att det blir rättvist. Pappan får äran att inviga henne.

Strax därefter stängde jag av filmen. Jag kunde inte se mer av den. Den var vidrig.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0