Josefine

Tänkte ägna ett inlägg till min lillasyster Josefine.

Så mycket som hon gör så förtjänar hon allra minst två guldmedaljer. Hon har blivit vuxen och stark. Hon tar ansvar för sig själv och andra i sin omgivning. Hon är omtänksam. Hon är så som jag vill att min lillasyster ska vara.

Det är enorm skillnad mot hur hon var för bara något år sedan. Nu är hon min söta lillasyster igen. Tjejen som är så rapp i käften att man sitter tyst flera minuter efter att hon sagt något. Tjejen med attityd. Tjejen som är självständig och stark. Tjejen som kan trycka i sig en elefantportion med mat och sen en hel påse godis.

Tjejen som är min lillasyster.

Humle Dumle

Med en valp hemma blir det få lugna sekunder.

Eftersom det är olidligt varmt (usch vad säger jag egentligen, klart det inte är olidligt) så åkte vi ut till havet för att bada och svalka av hundarna. Med picknickkorg och diverse löst folk packade vi oss in i bilen för att parkera oss själva vid vattnet. Jag som sett fram emot att bada hela dagen fegade ur och tittade på Center när han badade. Dessutom hade jag fullt sjå med att springa efter illbattingen som hela tiden åt en massa tång och kottar. Marodören ville även gräva ner sig i kylväskan och doppa min kamera i havet. Jag tyckte dock inte att min kamera skulle testa om den var simkunnig eller inte - det var dock på håret att den fick sig ett dopp i böljan blå. Fötter är gott också. Humle gör sådana där kamikazeutfall och attackerar hela ens fot.

Nu sover Humle i alla fall....

Dags att göra milkshake för att svalka sig.

Och där vaknade han igen. Innan jag ens hann skriva klart förra meningen.

Tjing!

Stygg lama

Jag är en stygg lama eller vad jag ska säga. Det har gått sådär med bloggandet på sistone. Vart sjutton tar all tid vägen? Jag tycker inte att jag gör så mycket kvällarna efter jobbet och således borde jag ha abnormt mycket tid över till att skriva om mitt liv. Men icke.

Nåja detta har sedan sist.

Midsommar firades uppe i Dalarna och som den dåliga svensk jag är så var detta mitt första besök av de "norra" delarna av Sverige. Nu får jag säkerligen onda ögat av många men jag har har inte fått chansen att se något norr om Uppsala tidigare. Fantastiskt trevligt att fira midsommar hos Mattias kompis Peter i hans sommarstuga som låg precis vid en sjö. Avis? Oh ja.

Därefter har det blivit jobba jobba jobba men nu är det min näst sista vecka för hela sommaren och efter denna vecka har jag två veckor ledigt. Ska bli jätteskönt att komma ifrån familjen igen. Saknar Mattias. Och pappa börjar gå mig på nerverna.

Fast idag. Ja idag åkte hela familjen ner till Växsjö. Inte sådär bara på skoj för att göra en söndagsutflykt. Nej vi åkte dit för att hämta hem vår lille valp, Humle. Och det gör ju att det blir lite svårt att åka här ifrån nästa helg. Han är ju så liten och söt och modig. Han har gigantiska öron så han ser ut lite som Dumbo - vi får hoppas att han växer i dem så småningom.

Kan tyvärr inte lägga upp några bilder på underverket eftersom kamerasladden inte kvalificerade sig som en nödvändig pryl när jag packade för sommaren. Ni får tro mina ord när jag säger att han är gudomligt söt!

Ska försöka delge er detaljer ur mitt actionfyllda liv lite oftare än vad som varit de senaste veckorna.

Nu längtar jag efter en dusch...7 vuxna hundar och 5 små valpar gör att man blir lortigare än man trodde att man kunde bli!

Femtonde juni

15 juni och jag har på mig 3 tröjor, halsduk, 2 par strumpor och långbyxor inomhus och fryser lite grann fortfarande. Sjukdom på g eller måhända lite dålig blodcirkulation eller var sjutton håller sommaren hus?????

Jag misstänker att en av säljarna på VW har tagit med sig småbarnsbacillusker till jobbet eftersom han inte har haft någon röst på en vecka och varit rejält förkyld. Taskmört. Han borde ha vett att stanna hemma istället för att försöka skapa en lokal pandemi. Nåja är man sjuk får man tycka lite synd om sig själv och det tänker jag göra med glass ikväll. Jag har visserligen bestämt mig för att jag inte ska bli sjuk, men ikväll tänker jag utnyttja läget lite grann. Soffa, glass och TV. Jag tänker utnyttja läget precis som Center utnyttjat läget att han var magsjuk för....2 VECKOR SEDAN! Hundskrället tittar fortfarande upp med ledsna ögon och suger in kinderna så att vi ska tycka att han ser mager och ynklig ut och därför måste klappa på honom och ge honom en knäckemacka.

Brrrrrr....

Första debutalbum

Jag vill bara påpeka en sak innan jag tackar för mig denna kväll.

Johan Palms lilla reklam som går på tv nu för hans skiva.

"nu kommer mitt debutalbum, mitt första debutalbum"

Snälla söta rara lilla Johan Palm. Hur många debutalbum brukar man släppa egentligen? ETT!

Så ett råd på vägen till herr Palm: STANNA I SKOLAN, SNÄLLA!

Redogörelse för helgen

Hemma hos familjen igen efter en helg hos Mattias.

Det var en intressant helg. Mys i fredags när jag kom dit. På lördagen var det dags att fira Oscars 25-årsdag. Oscar är Mattias systers pojkvän. Släktkalas med Oscars släkt. Kändes lite avigt. Le och nicka mot en massa främlingar som jag förmodligen aldrig kommer träffa igen. Hej, Julia.........Oscars flickväns brors flickvän.

Efter detta ståhej blev det onyttigheter och fotboll. Sverige - Danmark. Sjuuuukt dålig match...Källströms miss och det där öppna målet - HALLÅ! Mattias sportintresse börjar smitta av sig. Genom tvång kan man lära sig tycka om mycket, även sport. För att toppa av helgen så blev det ännu mera sport på söndagseftermiddagen. Formel 1 och tennis. Hurra....

Skärpning nästa helg Mattias! Då ska det banne mig inte bli nån sport. Blir det sport så ska vi definitivt ha en helkväll med Pretty Woman, Dirty Dancing och Flashdance - på VHS!

I övrigt så har jag lagat en massa fattiga riddare med hallonkesella. Mattias hade aldrig ätit det förut så då passade jag på att laga det. Det passade tydligen herrns mage för jag fick göra samma sak idag igen.

Glass från Bosses blev det också. Me like Bosses. Världens godaste glass. Bosses är en glassbar som inte är större än ett hål i väggen. Och kön går nästan alltid runt kvarteret.

Detta var en någorlunda fullständig redogörelse för helgen. Frågor? Tänkte väl inte det.
God natt! Måste sova skönhetssömn så att jag orkar se vacker ut hela dagen på jobbet imorn.

Riktigt hundgöra

Under ett par dagar har vi fått känna på sommaren lite grann. Men nu verkar solen ha gått och gömt sig. Mina armar och min rygg tackar för den respit som erbjuds. Jag brände mig aningens i söndags när vi var på stranden och solade. Men efter en hel helgs solande så är jag faktiskt brunare än spöket Laban och har nästan kommit upp i normal hudfärg.

Det sämre vädret borde vara bra för min pluggdisciplin också. Fast jag sitter ju här och är hundvakt åt två hundar också. Så kanske att det inte blir så jättemycket plugg idag heller. Får väl fixa lite kaffe och plocka fram böckerna.

Jag fick en söt start på dagen då fler bilder på den nya valpen hade kommit så jag har suttit framför datorn och sagt naaaaaw i tio minuter.







Nu ska jag fortsätta lyssna på Dolph och Center när de snarkar i kapp och så ska jag väl ta mig an pluggandet...


RSS 2.0